Welcome to our website !

Deserki

Niebo dla podniebienia w jednym miejscu

Jak zrobic dobrą polewe?

By 04:50

Tę polewę przygotowuje się szybko i prosto i jest najlepsza bo domowa. Natychmiast nadaje się do wykończenia tortu, babki, czy pączków. Po kilku minutach tężeje nieco, przybierając delikatną, kremową konsystencję. Jeśli szukasz bardziej twardej polewy, dodaj do przepisu nieco więcej cukru pudru. Przepis palce lizać.





Składniki:

3 łyżki kakao,
1 szklanka cukru pudru,
3 łyżki ciepłej wody,
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii,
30 g masła
Sposób przygotowania:
Roztop masło. Dodaj do niego pozostałe składniki. Cukier wsypuj stopniowo, cały czas sprawdzając konsystencję polewy.Wymieszaj wszystkie składniki, aż całkowicie się ze sobą połączą, tworząc gładką, aksamitną polewę.Jeśli chcesz, żeby polewa była rzadsza, dodaj więcej wody i ponownie dobrze wymieszaj całość. Jeśli potrzebujesz twardej polewy podobnej do lukru, dodaj więcej cukru pudru.
  

A wy jakie macie przepisy na dobre polewy czekoladowe??

You Might Also Like

7 komentarze

  1. Uwielbiam polewy czekoladowe:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robie taka sama polewę, uwielbiam ciasta z polewą czekoladowa:)

    OdpowiedzUsuń
  3. najbardziej lubię właśnie taką czekoladową:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dołączam się, też lubię czekoladową...to mój faworyt:)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny przepis, teraz mój murzynek będzie miał wreszcie idealną polewę.
    Pozdrawiam
    www.mamilaboutique.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny przepis, wreszcie mój murzynek będzie miała idealną polewę.
    Pozdrawiam
    www.mamilaboutique.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. mniammm, też taką robię ;)
    pozdrawiam
    zapraszam do siebie : :)

    www.fashiongleam.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń